Hány hazugságot bír el egyetlen bejegyzés?

Hány hazugságot bír el egyetlen bejegyzés?
“Esettanulmány”
(30 sornál hosszabb lesz, úgyhogy csak megfelelő kapacitással kéretik olvasni.)
 
Az alábbiakban egyetlen poszton keresztül szeretném szemléltetni, hogyan is “tájékoztatják” a lakosságot a kamillás csoportban.
Ez konkrétan Béke Imréné (Kiss Csilla) képviselő asszony neve alatt jelent meg ma, 2023. 11. 07-én.
De az összes ottani hangadói posztra és hozzászólásra jellemző ugyanaz a (félre)tájékoztatási módszer.
 
A módszer röviden:
 • Kiemel egy kis részt – általában egy hosszú és összetett folyamat eredményét.
 • Az eredményhez vezető út részleteivel nem foglalkozik.
 • Hogy ki és mivel játszott szerepet az egyes helyzetek kialakulásában, azzal sem foglalkozik (ezek egyébként nagyon sokszor ők maguk).
 • Csak a folyamat végére kialakult végeredményt kiabálja, minden egyéb körülmény figyelembe vétele nélkül.
 • Időnként belekever teljesen más témájú dolgokat, és ezeket összefűzve az előzőekkel, olyan következtetéseket von le, amelyek között semmiféle logikai kapocs nincs.
  De a felületesebb laikus olvasók számára úgy tűnhet, mintha logika lenne mögötte.
 • Teletűzdeli személyes érzelmekkel, benyomásokkal, hogy “áldozat szerepben”, “szerethetőbb” legyen – ezzel is jelentősen torzítja a tényszerű tájékoztatást.
 • Sugall, lebegtet, felvetéseket dob be, olykor kérdésként – ezzel manipulálja az olvasókat, gyanúként ültet el olyasmit, amire egyébként semmi bizonyítéka.
 • Az állításai igazolására ellenőrizhető dokumentumot, hivatkozást szinte sosem tesz be. Ha ritkán mégis, akkor olyan részleteket kivágva, ami látszólag az ő aktuális állítását igazolja – a további fontos tényezőket meg lehagyja belőle, és nincs ott az eredeti teljes anyag hivatkozása.
 
Nézzük meg most néhány mondatonként elemezve, hogy csak ebben az egy bejegyzésben mennyi hamis információ, mennyi csúsztatás van.
Ez az arány minden ottani bejegyzésre megáll.
 
Hosszú lesz, de értelmes ember tudja, hogy hosszú folyamatokat nem lehet 2 szóban összefoglalni.
Vagyis össze lehet, csak akkor az nagyon nagy torzításokat eredményez – ahogy azt képviselő asszony bejegyzésében látni fogjuk.

Dolgokat összefüggéseiből kiemelve sosem fogunk valós igazságot látni.

 

“Ilyen nyomás alatt soha nem voltak még képviselők, amit nekünk, nekem el kell viselni. Természetesen erre utaznak, mert ha kifizették volna a béreket, kifogytak volna a támogatókból.”

 
Hamis információ.
A tüntetésen főleg nem a dogozók vettek részt. A dolgozók többsége fél az ogyk megtorlásától. A résztvevők, az aláírók többsége a dolgozókon kívüli helyi lakos. A dolgozók nélkül sem fogyott ki a pm a támogatókból.
 

“A másik ok, hogy így valamelyikünk feladná és többsége lenne a testületben hp.-nek. Írhatnám hogy ez ilyen egyszerű, de nem az! Egyre gusztustalanabb és veszélyesebb eszközöket ötletelnek ki ennek okán. Kérdezik sokan hogy bírjuk és hogy ők biztos nem bírnák ezt a sok mocskot, hazugságot.”

 
Hamis információ.
Ha bármelyik képviselő a hatból felállna, attól még nem lenne többsége a pm-nek. Életbe lépnének az ilyen esetekben alkalmazandó szabályok, ahogy azt jegyző úr is elmondta már az egyik testületin, nyilvánosan.
 

“Kiollózott sok éves fotók a netről, megaláznak női mivoltunkban, a munkánkban, folyamatos megfigyelések.”

 
Kettős mérce.
A kamillás csoportban épp a napokban szedtek elő több éves videókat. Nemegyszer volt rá példa, hogy videóból kivágott képekből csináltak feliratos mémeket.
Egy előnytelen pillanatban megállított videóból kimetszett képpel terjesztették azt, hogy a pm vicsorog a testületiken, stb. Ezekkel valahogy nem volt problémája képviselő asszonynak…
Egyik csoport részéről sem elfogadható, amikor a másik személy kinézetét, múltját bírálják, szakmai munka bírálata helyett, szakmai érvekkel igazolás helyett.
Azonban, míg a Piócás csoportban magánszemélyek, lakosok nyilvánítottak néha véleményt ilyen formában, addig a kamillás csoportban ezt legtöbbször a képviselők, illetve a fizetett alkalmazott, és a fizetett újságíró teszi.
Ebben azért van egy kis különbség.
 

“Én magam voltam már közvetlen életveszélyben is amikor önmetsző csavart szurtak az autó kerék oldalába és árokba hajtottunk. Amikor kászálódtam ki az autóból a közmunka vezető elhajtott mellettünk és a pofánkba vigyorgott!”

 
Rágalmazás.
Itt képviselő asszony konkrétan azt sugallja, azzal vádolja a közmunka vezetőjét, hogy megrongálta az autóját, ami miatt ők árokba hajtottak.
Miért is nem tett feljelentést?
Ha csak összekombinált sejtése szerinti dolgokat, azt hogyan állíthatja nyilvánosság előtt? A rágalmazás még ilyen sugalmazott formában is rágalmazás, ami büntethető.
 

“De a bérek eszközként vannak bevetve több mint egy éve! A szerintük két áruló sem véletlen fordított hátat nekik(erről majd biztosan beszélnek hamarosan). Szólt a legutóbbi testületin a képviselő társam hogy felmondási hullámot gerjeszt ha nem fizetik ki a béreket.”

 
Hamis információ.
A bérek körüli probléma minden esetben amiatt következett be, mert a 6 képviselő leblokkolta a normál működést.
A 6 blokkoló kezében lett ez sajnálatos módon egy kiváló zsaroló eszköz.
A dolgozói felmondásra pedig éppen Ferenczi képviselő asszony biztogat napok óta, ezzel kapcsolatban is téves információkkal csapva be a dolgozókat.
 

” Süket fülek, hiszen semmi sem drága! Ki kell mondani végre, hogy a hp-nek semmilyen felelőssége nem lesz ha elfogadtuk volna a rendelet módosítást és a zárszámadást. Ezt akarja, nyomással kierőszakolni, minden áron.Értse meg mindenki! Ha elfogadjuk, és a feljelentések okán találnak törvénytelenséget, a hp. széttárja a kezét és azt fogja mondani hogy a testület elfogadta tehát ő csak végre hajtotta.”

 
Hamis információ.
A 2011. évi CLXXXIX. törvény Magyarország helyi önkormányzatairól kimondja:
“A helyi önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.”
Ha tehát szabálytalanságot találnak, ami nem felel meg a szabályszerűségnek, azért a pm felel.
A képviselők a működés biztonságáért felelnek: időben meg legyenek hozva a határozatok, el legyenek fogadva a rendeletek.
Az uszoda ügyben sem az akkor testületi tagok ellen emeltek vádat, hanem az akkori pm ellen.
 

” Nem mondta még ki hatóság egyszer sem hogy a likvid hitelt nem lehet felhasználni. Nincs a kezünkben az a nyilatkozat amit említett hp, amit szerinte aláírt a jegyző, a pénzügyi ov, és hp, no meg a bank. Miért? Talán nem is történt ilyen?”

 
Hamis információ.
A hatóság világosan leírja törvényben, mit jelent a fedezet nélküli kötelezettségvállalás.
A jegyző, pü-i vezető által aláírt nyilatkozat pedig augusztus 1-je óta nyilvánosan elérhető a város hivatalos oldalán:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=594963192822820&set=a.187402190245591
 

” Túl sok már ez, nem fogja túl élni a város. És senki ne feledje, ez év nyaráig meg volt a minősített többsége a hp.-nek. Ha kell minden nap kiírom. 2018 óta hp. a polgármester. Azóta volt 8 jegyző és már nem is számoljuk mennyi vezető kilincs váltás volt. A folyamatosság nem volt meg a vezetésben.”

 
Hamis információ.
Nem volt nyárig minősített többsége a pm-nek, a két képviselő asszony már tavaly óta a másik 4 képviselővel együtt szavaz mindenben, már sokkal régebb óta 6-6 a felállás.
Az, hogy egy poszton vezetőváltások, dolgozóváltások voltak – mint nagyon sok helyen így van – az nem egyenlő azzal, hogy az ügyeket nem adták volna át, hogy azokat ne vitték volna folyamatában. Mindenütt megvan a folyó ügyek átadásának módja dolgozóváltáskor is.
A város zavartalanul működött volna ebben az évben is, ha nem blokkolják le.
Ezt mutatja a jelenlegi – elzárt – egyenleg is: jóval több pénz van zárolva, mint amit ki kellene fizetni számlákra és bérekre.
 

“Megdőlni látszik a karakter gyilkolászás is, hiszen sem Dr Veres Margit sem Dr Tiba István nem volt a hivatalban. Nem lát bele a ládikába, az iratokba. Ez az öt hp képviselőjének a privilégiuma. Ezért nem minket kell számon kérni!”

 
Csúsztatás, összemosás.
Ez itt elég zavaros… Nem igazán értelmezhető, mire is gondolt képviselő asszony.
A képviselő testületre tartozó iratok bármikor, bármelyikük számára elérhetőek.
Bármikor lehetőségük van egyeztetést, tájékoztatást kérni a jegyző úrtól, vagy a pénzügyi vezetőtől, vagy aki éppen illetékes abban, amire kíváncsiak.
Az, hogy ők ezzel nem élnek, illetve hogy a kiküldött testületi anyagokat nem tudják/nincs idejük elolvasni, az nem a hivatal, és főleg nem a pm felelőssége.
Dr. Veres Margitnak, mint jogerősen elítélt, közügyektől eltiltott volt polgármesternek valóban nincs semmi keresnivalója a hivatalban, nem kell belelátnia az iratokba.
Éppen így Dr. Tiba István országgyűlési képviselő úrnak sincs napi betekintési joga a hivatali ügyekbe, hiszen nem az a dolga.
 

“A legeslegundorítóbb amit polgármester elkövethet hogy a béreket nem fizeti ki időben!
Én magam 100 milliós, később szerintük elírást fedeztem fel, tudtunk nélkül ingatlan értékesítési tervvel szembesültem. Be nem szedett adókkal, és ismét telek eladást terveztek be amivel nullás lett a zárszámadás. A telek persze nem lett értékesítve. Ezért mondtam hogy már nem érdekel ha mínusszal is de fogadja el a felettes hatóság ezután a zárszámadást, mégha mínuszos lesz is. De a bérekre kell hogy legyen forrás. Meg is van, a likviditási hitel, hiszen él és benne van a nevében hogy erre lett meg kérve.”

 
Hamis információ, csúsztatás.
Ahol rengeteg számmal dolgoznak, ott előfordulhatnak tévedések, dolgozói bakik.
A felügyelő hatóság eddig a hivatali munkával szemben törvénytelenséget még nem, legfeljebb kisebb tévesztéseket jelzett, amiknek a korrigálására felkérte a hivatalt, ami meg is történt.
A pénzügyi dolgozók is felelnek a saját munkájukért. Vannak beépített belső és külső ellenőrzési folyamatok. Ők végzik el a pénzügyi munkákat, aminek az eredménye kerül a pm elé.
Egyesek talán úgy gondolják, hogy a pm bármikor “stikában” bemegy a pénzügyre, ott melléül a pénzügyi szoftvereket tartalmazó dolgozói gépekhez, és “belemókol” abba amibe épp kedve tartja?
Teljesen nonszensz és komolytalan feltételezés.
Az önkormányzat pénzügyi rendszere ASP rendszerben működik.
Ez azt jelenti, be van kötve az állami felügyelő hatósághoz, aki folyamatosan tudja ellenőrizni a pénzügyi történéseket:
“A Kormány rendeletében kijelölt szerv az önkormányzati eladósodási folyamatok megindulásának felismerése és megakadályozása, a közpénzek önkormányzati felhasználása, a feladatfinanszírozás és a likviditási helyzet folyamatos nyomon követése céljából, a helyi önkormányzat gazdálkodási feladatainak támogatása és a folyamatos állami pénzügyi ellenőrzés feltételeinek biztosítása érdekében adattárházat (a továbbiakban: önkormányzati adattárház) üzemeltet.” ( 2011. évi CLXXXIX. törvény Magyarország helyi önkormányzatairól)
 

“Tény.
Bezárt a kávéház.Nem lett uszodánk.
Felszámolták az önkormányzati cégeket.
Elképesztő számla tartozás van.
Tönkre ment a fürdőnk.
Beérkeznek a vesztes perek követelései.
Van olyan projekt amelyhez hozzá sem fogtak érdemben, csak a menedzsment díjak már ki lettek fizetve.
A belvíz beruházás 5. éve nincs átadva.
A csónakház is torzóként áll, megy tönkre.
A bethlen utcasi kézműves ház is csak áll magányosan, befejezetlen.
Szegregátum és projekt elemei ismeretlen stádiumban vannak.Ipari park. Út a semmibe, kivilágítva. 550 milliós támogatásból.Elképesztő pénzek jogi képviseletekre aminek nincs eredménye.Vissza adott támogatások.Gázmotor projekt! Még a lakosság is lemondott minden rendezvényről hogy kipótolják amit kifizettek a vállalkozónak előleget és elúszott. Mégis száz sebből vérzik az egész!””

 
Hamis információ, csúsztatás.
Ebben a részben képviselő asszony rengeteg csúsztatást és valótlan állítást sorol fel.
Csak néhány példa a felsorolásából:
Nem lett uszodánk – VISZONT azért nem lett, mert a hatóság szerint is bűncselekmény történt, vádemelés van folyamatban a korábbi alpolgármester ellen.
Elképesztő számlatartozás van – AZÉRT halmozódtak fel a számlák, mert ők a blokkolással hozzáférhetetlenné tették azokat a pénzeket, amikből minden kifizethető lenne.
Még a lakosság is lemondott minden rendezvényről… – NEM lemondott, ők hatan vetették ki a városnapra szánt összeget az idei évi költségvetésből.
Elképesztő pénzek jogi képviseletekre aminek nincs eredménye – A folyamatos jogi képviseletnek épp az az egyik, nem “látványosan látszó” eredménye, hogy jogilag rendben működik az önkormányzat. Illetve az uszoda ügyben történt vádemelés is a jogi képviselet eredménye.
És lehetne még sorolni, de már így is túl hosszú.
 

” Volna még, de a legdühítőbb, hogy a Magyar Állam Kincstárnak le merte írni hogy felelős gazdálkodást folytattak. Ha ez az, akkor én tovább nem teszek semmit, megvárom a hatóságok álláspontját, aztán megsiratom a rémálomba illő képviselő időmet, és imádkozok hogy végre forduljon jóra ennek a meggyötört városnak a sorsa! Az nem létezik hogy egy polgármester fóbiája miatt tovább kellene szenvednie a lakosságnak, és bérek nélkül kell maradnia több száz dolgozónak!!Könyörgöm! Legalább ne a dolgozók mondjanak fel, hanem a vezetőjük, aki nem harcolt azért hogy a bérek ki legyenek fizetve!”

 
Csúsztatás, érzelmi töltet.
Az önkormányzat egészen idáig, a 6 hónapja visszatartott állami normatíva ellenére saját bevételeiből fedezni tudta a város működését. Hitel felvétele nélkül. Ami szinte példa nélküli más városokkal összehasonlítva.
Hatósági ellenőrzések folyamatosan vannak év közben is, soha nem történt semmi törvénytelenség feltárása a gazdálkodással kapcsolatban. Több önkormányzati cégnek folyamatos könyvvizsgálata is van, ott sem volt eddig semmi szabálytalanság.
A sok örökölt visszafizetési kötelezettség ellenére idáig még minden évben hiány nélkül zárt város. Így ez alapján teljesen jogosan nevezhető felelős gazdálkodásnak.
Ez ebben az évben sem lenne másképp, ha a 6 blokkoló nem zárja el a pénzeket. A jelenleg elzárt pénz jóval több, mint amit ki kellene jelenleg fizetni bérekre és számlákra. Pénzügyileg egyáltalán nincs sem mínuszban, sem csődben a város.
A jelenlegi csőd a hatok által mesterségesen generált technikai csőd.
 
 
Egy képviselőnek nem így kellene tájékoztatnia.
Szerintem.
 

2 Comments on “Hány hazugságot bír el egyetlen bejegyzés?

 1. Ez a tákolmány nem a békénétől való.. a fiktív, félrevezető áradatot
  a ferencimarit is “mentoráló” íratta a kiscsillával.

 2. Egyértelműen az a cél hogy blokkolják a Város müködését.
  Mondva csinált, bizonyítatlan hibákat kreálnak, mindenáron azt akarják bebizonyítani hogy rossz a városbezetés, a régi sokkal jobb volt / azér lett börtön a vége/.
  Mindenben a Polgármester a hibás. hiába van sapka a fején hiába nincs.
  Ezt biztos nem Csilla írta,
  erre Ö képtelen lenne. Még egy értelmes mondatot nem hallottam tölle. Nem tudom hol dolgozott, mi volt a szakmája, de nem lehetett komoly észt követelő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*